Câți lei câștigă, de fapt, în fiecare lună o casieră la Banca Transilvania
Banca Transilvania este liderul sistemului bancar din România, iar salariile angajaților sunt pe măsură. Ce-i drept, și cifrele de profit ale grupului financiar se situează în topul firmelor din țara noastră. Banca Transilvania a apărut acum 27 de ani și a urcat încet, dar sigur, în topul preferințelor românilor în materie de credite, atât în ceea ce privește persoanele fizice, cât și cele juridice. Peste 75.000 de companii au obținut credite la BT.
7.000 de lei, salariul mediu la BT
Fiind lider pe piața românească în segmentul bancar, era de așteptat ca Banca Transilvania să se situeze și în topul băncilor care asigură cele mai mari salarii angajaților săi. Astfel, salariații BT pot câștiga net în jur de 7.000 de lei pe lună. Bineînțeles că salariile diferă și în funcție de sucursală, dar și în funcție de directorul local. În principiu, o casieră sau persoană angajată la front-office în cadrul Băncii Transilvania nu are cum să câștige sub 5.000 de lei net. La asta se adaugă și diverse bonusuri, în caz că se îndeplinesc anumite obiective sau se înregistrează creșteri de profit. În plus, angajații beneficiază și de primă de vacanță și de bonuri de masă.
Pentru a obține un job de front-office trebuie să aveți cel puțin un an de experiență în instituții financiar – bancare, dar și studii superioare sau cursuri de specializare în domeniul bancar. În plus, angajatul ideal trebuie să aibă abilități de comunicare, de relaționare cu clienții și de negociere. În 2019, Banca Transilvania a înregistrat un profit net în valoare de 1,56 miliarde de lei.
Fuziunea BT cu Bancpost, o afacere profitabilă
Anul trecut, Banca Transilvania a devenit noul lider al sistemului bancar din România, reușind astfel s-o detroneze pe BCR, cea care a condus acest segment timp de aproape 20 de ani. În 1999, după ce Bancorex s-a desființat, BCR a urcat pe primul loc în ceea ce privește valoarea activelor. Pe 31 decembrie 2018, Banca Transilvania a anunțat că fuziunea cu Bancpost a fost efectuată și astfel cele două au devenit o singură bancă. Afacerea a fost una extrem de profitabilă, dacă ne gândim că BT a ajuns acum la peste 3 milioane de clienți. Fuziunea dintre cele două bănci a mărit și numărul angajaților de la Banca Transilvania, care acum are peste 10.000 de salariați.
În ultimul deceniu, BT a cotizat la bugetul de stat cu aproape 4 miliarde de lei. Managementul grupului financiar a dat lovitura și pe plan internațional, BT fiind prima bancă românească ce și-a deschis sucursale în Italia.